dimecres, 12 de gener del 2011

TÚNIDS I MINVES DE GENER

Avui hem anat a fer una sortida fins el canó submarí del Cap de Creus. Hem arrivat fins els 500 metres de fondària. No ens hi hem pogut estar gaire estona. Cetacis: zero.

La Fosca, aquesta gosseta, avui s'estrenava en la navegació a vela. De cop ha vist que alguna cosa estava passant aigües enllà...
Hem vist tot d'cells esvarats, gavians i alguna baldriga, perseguint peixet. De lluny ja es veia com bullia la superfície de l'aigua.

Hem pogut veure un grup de túnids perseguint frenèticament peix petit. Quina bacanal, aquí tohom s'hi apunta, sense miraments!
Algú sap reconèixer l'espècie? Són bonítols (Sarda sarda)?

No. Són grups de tonyina roja (Thunnus thynnus) de talla petita.


Per fi han arribat les MINVES DE GENER! No desaprofitarem la calma i el bon temps per fer sortides més llargues fins als 500, 1000 i més metres de fondària, a veure si trobem alguna sorpresa especial. Qui sap, potser un catxalot o una balena de Cuiver!!

La Fosca i en Jordi.

1 comentari:

  1. En Xavi Molina, que sovinteja les aigües de la Mar d'Amunt, ens confirma que aquests TÚNIDS no són bontítols, sinó que són TONYINES de petita mida!!! Ens referim a la TONYINA ROJA (Thunnus thynnus). En aquesta època i fins al mes de juny la tonyina roja està prohibit pescar-la.
    També volem dir que a Catalunya (davant del Llobregat i al Delta de l'Ebre) hi ha alguna cita d'ORQUES perseguint els bancs de tonyina roja...

    ResponElimina

Ens agradaria que ens enviessis els teus comentaris